Olin herännyt ja noussut sängyltä tänä aamuna ennen 6.00. Kävelin suoraan keittiöön. Laitoin märkiä kissanruokia eli Whiskas ruokia kissoille. Kävin vessassa. Kävelin keittiöön, että huomasin Helisan käytös oli erilainen kuin eilen oli normaali käytös. Aavistin jo Helisan synnytys käynnistys. Helisa oli seurannut muita kissoja ja yrittänyt piiloon. Herätin mun aviomiestäni Etienneä, että kerroin mitä tapahtui ja Helisan synnytys käynnisti. Pyysin Helisaa tähän hänen boxiin. Helisa hyppi boxiin ja pois boxista, takaisin boxiin. Myöhemmin rauhoitin ja silitin Helisaa. Helisa tiesi että synnytys koitti. Koska huomasin hänen masussansa oli supistus. Kirjoitin ylös paperiin ajasta. Helisa oli ensisynnyttäjä.

Helisan supistus alkoi 6.15-6.21. Helisan sikiöpussi näkyi klo 6.55.

Helisan pennut:
Eka pentu "Whiskas" syntyi klo 07:48 ja painoi 114 g.
Toka pentu "Sérénite" syntyi klo 11:17 ja painoi 126 g.
Kolmas pentu "Shaher" syntyi klo 11:39 ja painoi 128 g.
Neljäs pentus "Sheba" syntyi klo 12:27 ja painoi 110 g.
Viides pentu "Heiska junior" syntyi klo 15:45 ja painoi 114 g.

Olin kokeillut tuntea Helisan masua ennen viidettä pennun syntymistä. Sanoin Etiennelle viides pentu tulee. Etienne ei usko. En sano mitään muita. Myöhemmin iltapäivällä Etienne siirsi pennut ja laski viisi yllättyen. Etienne huomasi että yksi täysi musta pentu oli tullut. Musta pentu on Yllätyspentu. Minä sanoin Etiennelle, mitä minä sanoin aikaisemmin. Eti nauroi ja iloitsi.

Helisa oli nuolinut puhdistaen ja hoivannut hyvin pentuja. Helisa oli onnistunut ensisynnyttäjä. Kaikki pennut ovat elossa, pentuista ei yhtään kuolleet.

Eräs kaverini kysyi multa, onko pennuista kuollut. Vastasin hänelle: Pennut ovat elossa. Hän hämmästyi.

Me saimme kokemuksia kissan synnytyksesta ja pennujen maailmasta.

P.S. Ostimme valmiita junior-ruokia kissojen ruokavarastoon. Pennut ovat 6 viikon ikäisiä ja voivat aloittaa pentujen ruokia.

(Koska Helisa ja Heiska olivat pentuna, kun he söivät vain kuivapapuja ja vettä. Emäntä antoi paperin, jossa luki ruokaohje: kuivapapuja ja vettä.)